Ramazan ayının ilerlediğimiz şu günlerinde iftar yemek menüleri ile sevdiklerinize güzel sofralar hazırlayın. Sakarya iftar menüleri ile ne yesem derdinden kurtulun ve güzel bir iftar yaşayın. Ramazan ayında ev hanımlarını en çok düşündüren iftar yemek menüleri oluyor. Ekonomik iftar menüleri ve yemek tarifleri ile güzel ve bereketli sofralar hazırlamak herkesin dileği. sizler için Sakarya yöresine ait yemekler sunacak ve dolayısı ile de Sakarya İftar menüleri ile güz bir iftar sofrası hazırlamanızı sağlamış olacağız.
Uzun süren orucun ardından insanları meşgul eden soru İftar da ne yemek yesem sorusu oluyor. Ev hanımlarını telaşa düşüren iftar yemekleri için kolay ve besleyici tarifler hayat kurtarıyor. İftar yemeklerinde hafif ve sağlıklı yemekler yenmesi uzmanlar tarafından da hararetle öneriliyor. Evde yapılan iftarlar dışında sevdiklerimize güzel ve hoş bir lokantada vereceğimiz bir iftarlarda mutlu etmek mümkün. Birbirinden lezzetli İftar menüleri ile güzel bir gece geçirmek sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecektir. Yediğimiz iftar yemeklerinde kızartmalardan ağır yemeklerden ve tatlılardan uzak durmak ve yemeğe çorbayla başlamak sağlığımız için en önemli ayrıntılar arasında yer alıyor.
Sakarya iftar menüsü
ıslama köfte
Malzemeler:
1/2 kg. dana kıyma
1 kuru soğan
Kurutulmuş ekmek içi
Köfte baharı
Tuz
Islama malzemesi:
İnce dilimlenmiş bayat ekmek
Kemik suyu
Kırmızı biber
Sıvıyağ
Süslemek için:
2 domates
2 yeşil biber
Köfte malzemesi ile istediğiniz büyüklüklerde köfte hazırlayın. Diğer tarafta kemik suyu hazırlayın. İçine biraz sıvıyağ ve rengi kırmızı olacak şekilde toz kırmızı biber ve tuz ekleyin. Bayat ekmekleri bu suya batırıp bekletmeden alın. Köfteleri ve ekmekleri ızgarada pişirin. Domates ve biberleri de pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri ve en üstüne de domates biberleri koyarak sıcak servis yapın. Hem bayat ekmekler değerlenmiş olacak, hem de bereketli bir yemek ortaya çıkacak.
Börek Hamuru Tarifi
Hamuru için:
5 kahve fincanı süt (350 gram)
6,5 bardak ekstra un (650 gram)
1 adet yumurta
1/2 çorba kaşığı tuz
Hamuru açmak için:
300 gram mısır unu
50 santim çapında bir tepsilik
1) Unu elenmiş olarak mermerin üzerine koyup, ortasını havuz gibi açınız, yumurta ve tuzunu ilâve edip, elinizle karıştırarak bir hamur yapınız; iki ovucunuzla kuvvetlice bir ileri bir geri bastıra bastıra iyice yoğurup, yuvarlak ve 60 santim uzunluğunda bir hamur haline getiriniz.
2) Hamurun 20 santimlik iki ucunu birbirlerinin üzerine katlayıp, hamur uçlarını çapraz olarak kıvrık yerlerindeki dirseklerin içine sokunuz (aynen iki elinizi çapraz vaziyette koltuk altınıza soktuğunuz gibi) ve üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örterek 15 dakika dinlendiriniz.
3) 50'şer gramlık 18 eşit parçaya bölerek teker teker yuvarlayıp top gibi birer hamur yaparak altına hafif mısır unu serpilmiş bir tepsiye diziniz ve üzerlerine ıslatılıp stkılmış kalınca bir bez örterek hamurları 30 dakika dinlendiriniz.
4) Bir hamurun alt ve üstüne hafif mısır unu serpiniz ve daha çok kenarlarına bastırarak merdaneyle 20 santim çapında açınız; sonra hafif mısır unu püskürterek hamuru oklavaya sarıp daha çok kenarlarına bastırarak ve gerektiğinde mısır unu serperek, oklavayı ileri geri kuvvetlice yuvarlayarak, hamuru sigara kâğıdı gibi açınız.
5) Diğer hamurlar için de aynı işlemi yapınız.